Kozijnonderhoud

Het lijkt maar een onderdeel, maar juist kozijnonderhoud loont. Of ze nu van hout, aluminium of kunststof zijn, vuil is de grootste vijand. Bij een periodieke schoonmaak zien ze er niet alleen altijd mooi uit, maar gaan de kozijnen vele jaren langer mee!

Schoonmaak van kunststof, aluminium en houten kozijnen

  • Kunststof kozijnen schoonmaken
    Kunststof kozijnen worden vaak verkocht als een onderhoudsvrij product. Helaas heeft het weer toch invloed op deze materialen. Laat je het vuil te lang zitten dan bestaat de mogelijkheid dat de vervuiling ingeëtst raakt waardoor het niet of moeilijk te verwijderen is. Door kunststof na het reinigen ook te conserveren (een beschermlaag aan te brengen tegen nieuwe vervuiling) houdt u uw kozijn in goede conditie en vooral de uitstraling gaat er op vooruit.
  • Aluminium kozijnen schoonmaken
    Aluminium kozijnen zijn, net zoals die van kunststof, onderhoudsarm maar niet onderhoudsvrij. Ondanks de hoge mate van duurzaamheid van dit product moet er toch onderhoud gepleegd worden. Een aluminium kozijn is weliswaar niet elektrostatisch en trekt daarom nauwelijks vuil en stof aan, maar weersinvloeden laten wel hun sporen na. Schoonmaak en ander onderhoud zijn dus van belang om aluminium kozijnen de juiste uitstraling te laten behouden.
  • Houten kozijnen schoonmaken
    Schoonmaken zorgt voor het behoud van uw schilderwerk, omdat vuil dan minder kans heeft om aan het hout te hechten en de verf aan te tasten. Houtwerk schoonmaken geeft een frisse uitstraling aan uw pand. Bij deze schoonmaak gebruiken wij een zachte borstel, neutrale zeep en water met lage druk.

Regelmatig uw kozijnen schoonmaken biedt een aantal voordelen

Periodiek onderhoud is belangrijk voor de kozijnen in uw bedrijfspand. Behalve dat de uitstraling hierdoor beter wordt, brengt goed onderhoud nog een aantal voordelen met zich mee:
uw kosten aan ander onderhoud gaan omlaag. Het schilderwerk zal bijvoorbeeld langer meegaan waardoor de schilder wat langer op zich kan laten wachten. Door kozijnen goed schoon te houden zal de levensduur ervan langer zijn waardoor hoge kosten van vervanging bespaard blijven.

Wist u dat kozijnleveranciers vaak alleen garantie geven op goed onderhouden kozijnen?

Langdurig kozijnonderhoud

Om uw kozijnen goed te onderhouden kunnen wij deze ook conserveren net zoals bij gevelonderhoud. Zo wordt voorkomen dat de verflaag “verkrijt” en de kleur bleek wordt.
Om alles netjes achter te laten, wassen we ook meteen de ramen en ziet alles er weer keurig uit.

Bel voor meer informatie
of een vrijblijvende offerte

085 – 235 05 15

Ook kunt u vrijblijvend onderstaand formulier invullen, wij nemen dan direct contact met u op.

 
SIEV logo

Wij zijn lid van branchevereniging SIEV!