Tapijt reinigen

Tapijt (of de tapijttegel) is populair in kantoren en kantoortuinen. Sfeervol, praktisch en snel te leggen. Maar tapijt kan snel vervuilen. Door intensief gebruik, maar bijvoorbeeld ook door koffievlekken. Het blijft prettiger werken (vooral ook voor mensen met luchtwegaandoeningen) wanneer het tapijt regelmatig goed gereinigd wordt. Omdat tapijt bij het algemene schoonmaakonderhoud alleen gestofzuigd kan worden, is het raadzaam om periodiek het tapijt een dieptereiniging te geven. Vuil en stof kunnen namelijk diep in het tapijt dringen en kunnen alleen op die manier verwijderd worden.
Het tapijt moet na de behandeling een paar uur drogen. Om overlast tijdens uw werk te beperken, voeren wij de werkzaamheden ook ’s avonds of in het weekend uit.

De sproei-extractie methode

De sproei-extractie reiniging is de ultieme methode voor een goede dieptereiniging van uw tapijt en een beter binnenmilieu. Met behulp van een Hot Carbonating Unit (powerbase) en de roterende PowerHead wordt het tapijt besproeid met een warme vloeistof. Door de roterende werking worden er miljoenen koolzuurbelletjes geactiveerd die zorgen voor het naar boven halen van het vuil. Doordat deze methode werkt met een sterke zuigkracht wordt het vuil zeer effectief verwijderd en krijgt men het beste resultaat. Eventueel wordt het tapijt nagereinigd voor een snellere droogtijd. Het tapijt is ongeveer 6 uur na behandeling weer droog.

De bonnet methode

Dit betreft een oppervlaktereiniging, ook wel padreiniging genoemd. De reinigingsvloeistof (koolzuur, een neutrale, niet giftige oplossing) wordt verwarmd en onder druk op het tapijt aangebracht. Tegelijk worden er miljoenen koolzuurbelletjes in het tapijt geborsteld. Het vuil en hardnekkige vlekken worden door combinatie van reinigingsmiddel, warmte en wrijving losgemaakt. Daarna wordt het vuil met een sterk absorberende pad opgenomen en verwijderd. Door het borstelen komen de polen van een platgelopen tapijt ook weer mooi omhoog. Afhankelijk van hoe intensief het tapijt wordt belast, zullen we advies geven over het onderhoud hiervan zodat het er netjes en schoon uitziet en vele malen langer meegaat.

Bel voor meer informatie
of een vrijblijvende offerte

085 – 235 05 15

Ook kunt u vrijblijvend onderstaand formulier invullen, wij nemen dan direct contact met u op.


SIEV logo

Wij zijn lid van branchevereniging SIEV!