Linoleum reinigen

Een linoleumvloer is populair bij scholen, kinderdagverblijven en zorginstellingen. Logisch, want linoleum is sterk, kan lang mee en is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.
Maar periodiek onderhoud is echt nodig als men er lang van wil genieten. Want linoleum bestaat voor een groot deel uit kurk en lijnzaadolie, een combinatie die soepel moet blijven om niet uit te drogen en te barsten. Daarom is het nodig om de vloer regelmatig te reinigen en een waslaag aan te brengen.

Linoleum strippen en conserveren

We maken de vloer stofvrij en behandelen hem met een oplosmiddel. Deze ‘stripper’ lost de polymeerwas op. Eventuele verkleuringen in de was, vuil tussen de waslagen en wasopbouw langs de zijkanten worden verwijderd. De linoleum vloer wordt vervolgens gedweild en na het drogen voorzien van twee nieuwe waslagen.

Linoleum opblokken en sprayen

Hierbij wordt de vloer machinaal warm gemaakt waardoor doffe plekken en kleine krasjes in elkaar vloeien. Vervolgens wordt de toplaag van de polymeer verhard, waardoor die weer beter bestand is tegen alle invloeden waaraan de vloer wordt blootgesteld.

Flexibel in de planning

We komen altijd eerst even kijken voordat we een voorstel maken. Daarbij krijgt u ook advies over welke behandeling het beste is en hoe vaak de vloer bijgehouden dient te worden.
Omdat veel van deze vloeren 24 uur per dag worden gebruikt zijn wij flexibel in onze planning en kunnen we de werkzaamheden ook in het weekend of ’s avonds uitvoeren. In goed overleg vinden we altijd het meest gunstige tijdstip..

Er bestaan verschillende behandelingen:

Bel voor meer informatie
of een vrijblijvende offerte

085 – 235 05 15

Ook kunt u vrijblijvend onderstaand formulier invullen, wij nemen dan direct contact met u op.

 
SIEV logo

Wij zijn lid van branchevereniging SIEV!