Vloeronderhoud

Vervuiling, slijtage of doffe verkleuring? Daar vegen wij de vloer mee aan.

Een vloer springt in het oog, als vanzelf kijken we waar we onze stappen zetten. Daarom is een schone vloer een must. En laat vloeronderhoud nou juist een van onze specialismen zijn. Doet er niet toe waar of welk type. Een vloer schoonmaken, daar zijn we goed in. Of het nu gaat om vloerbedekking schoonmaken of een vloer van tegels, beton of linoleum. Daarnaast verzorgen wij in de winter ook uw schoonloopmatten.
Met goed vloeronderhoud blijft alles langer mooi en stelt u grote investeringen uit.
Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen, conserveren en beschermen van elke kantoor- en bedrijfsvloer. Van elk materiaal: linoleum, tapijt, tegel, beton, natuursteen etc. We komen graag vooraf een kijkje nemen, zodat we weten wat de situatie is en hoe de vloer belast wordt bij dagelijks gebruik. Zo krijgt u altijd goed advies met een verrassend voorstel.

Linoleum reinigen

Een linoleumvloer is populair bij scholen, kinderdagverblijven en zorginstellingen. Logisch, want linoleum is sterk, kan lang mee en is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.
Maar periodiek onderhoud is echt nodig als men er lang van wil genieten. Want linoleum bestaat voor een groot deel uit kurk en lijnzaadolie, een combinatie die soepel moet blijven om niet uit te drogen en te barsten. Daarom is het nodig om de vloer regelmatig te reinigen en een waslaag aan te brengen.

Linoleum strippen en conserveren

We maken de vloer stofvrij en behandelen hem met een oplosmiddel. Deze ‘stripper’ lost de polymeerwas op. Eventuele verkleuringen in de was, vuil tussen de waslagen en wasopbouw langs de zijkanten worden verwijderd. De linoleum vloer wordt vervolgens gedweild en na het drogen voorzien van twee nieuwe waslagen.

Linoleum opblokken en sprayen

Hierbij wordt de vloer machinaal warm gemaakt waardoor doffe plekken en kleine krasjes in elkaar vloeien. Vervolgens wordt de toplaag van de polymeer verhard, waardoor die weer beter bestand is tegen alle invloeden waaraan de vloer wordt blootgesteld.

Flexibel in de planning

We komen altijd eerst even kijken voordat we een voorstel maken. Daarbij krijgt u ook advies over welke behandeling het beste is en hoe vaak de vloer bijgehouden dient te worden.
Omdat veel van deze vloeren 24 uur per dag worden gebruikt zijn wij flexibel in onze planning en kunnen we de werkzaamheden ook in het weekend of ’s avonds uitvoeren. In goed overleg vinden we altijd het meest gunstige tijdstip..

Interesse, neem contact op

Tegelvloer reinigen

De tegelvloer blijft tijdloos. De strakke uitstraling is populair in algemene ruimtes, entrees en sanitaire ruimtes. De dagelijkse schoonmaak is eenvoudig en kost weinig tijd.
Toch kan op deze vloer door vuilrestjes een filmlaag ontstaan waardoor hij dof, vettig of vlekkerig wordt. De voegen kunnen ook bevuild raken. Dus ook voor deze vloer geldt de regel: met periodiek grondig onderhoud behoudt de vloer zijn tijdloze uitstraling en zien sanitaire ruimtes er hygiënisch uit.

De vloer schrobben

Bij schrobben wordt de vloer eerst stofvrij gemaakt. Vervolgens wordt de vloer ingeweekt zodat het vuil los kan komen uit de voegen of van de tegels. Afhankelijk van de bevuiling en het soort tegel zal er met speciale chemicaliën en machines worden geschrobd. Het losgekomen vuil en het vuile water zullen daarna met een industriële waterzuiger opgezogen worden. Tenslotte wordt de vloer nog nagedweild met water en schoonmaakazijn, waardoor hij streeploos opdroogt en er weer als nieuw uitziet.

Keramische natuurstenen of marmeren vloer schoonmaken

Omdat tegelvloeren nogal kunnen verschillen van elkaar komen we altijd eerst kijken en zonodig een proefstukje zetten. Voor de volgende vloeren kunt u ook bij ons terecht:

Interesse, neem contact op

Tapijt reinigen

Tapijt (of de tapijttegel) is populair in kantoren en kantoortuinen. Sfeervol, praktisch en snel te leggen. Maar tapijt kan snel vervuilen. Door intensief gebruik, maar bijvoorbeeld ook door koffievlekken. Het blijft prettiger werken (vooral ook voor mensen met luchtwegaandoeningen) wanneer het tapijt regelmatig goed gereinigd wordt. Omdat tapijt bij het algemene schoonmaakonderhoud alleen gestofzuigd kan worden, is het raadzaam om periodiek het tapijt een dieptereiniging te geven. Vuil en stof kunnen namelijk diep in het tapijt dringen en kunnen alleen op die manier verwijderd worden.
Het tapijt moet na de behandeling een paar uur drogen. Om overlast tijdens uw werk te beperken, voeren wij de werkzaamheden ook ’s avonds of in het weekend uit.

De sproei-extractie methode

De sproei-extractie reiniging is de ultieme methode voor een goede dieptereiniging van uw tapijt en een beter binnenmilieu. Met behulp van een Hot Carbonating Unit (powerbase) en de roterende PowerHead wordt het tapijt besproeid met een warme vloeistof. Door de roterende werking worden er miljoenen koolzuurbelletjes geactiveerd die zorgen voor het naar boven halen van het vuil. Doordat deze methode werkt met een sterke zuigkracht wordt het vuil zeer effectief verwijderd en krijgt men het beste resultaat. Eventueel wordt het tapijt nagereinigd voor een snellere droogtijd. Het tapijt is ongeveer 6 uur na behandeling weer droog.

De Bonnet methode

Dit betreft een oppervlaktereiniging, ook wel padreiniging genoemd. De reinigingsvloeistof (koolzuur, een neutrale, niet giftige oplossing) wordt verwarmd en onder druk op het tapijt aangebracht. Tegelijk worden er miljoenen koolzuurbelletjes in het tapijt geborsteld. Het vuil en hardnekkige vlekken worden door combinatie van reinigingsmiddel, warmte en wrijving losgemaakt. Daarna wordt het vuil met een sterk absorberende pad opgenomen en verwijderd. Door het borstelen komen de polen van een platgelopen tapijt ook weer mooi omhoog. Afhankelijk van hoe intensief het tapijt wordt belast, zullen we advies geven over het onderhoud hiervan zodat het er netjes en schoon uitziet en vele malen langer meegaat.

Interesse, neem contact op

Onderhoud betonvloer

De vloer van uw magazijn, productiehal of logistieke ruimte heeft veel te verduren en raakt vervuild. Dit is niet te voorkomen en ook helemaal niet erg. Uw vloer is hier prima tegen bestand mits deze goed onderhouden wordt.

Het is voor de veiligheid belangrijk om de vloer regelmatig te reinigen. Niet alleen om markeringen op de vloer goed zichtbaar te houden, maar ook om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan doordat de vloer glad is geworden door vervuiling.

Betonvloer schoonmaken

Afhankelijk van de producten waarmee gewerkt wordt in deze ruimtes worden de eisen voor de schoonmaak steeds strenger. Wij kunnen u hierin adviseren. Of het nu eenmalige schoonmaak betreft vanwege een verhuizing of opening van een nieuwe hal, of periodieke reiniging.
Aan de hand van een inventarisatie maken wij een passend voorstel. We houden rekening met de graad van vervuiling, eventuele belijning op de vloer, de aanwezigheid van pilaren en stellingen waar onderdoor gewerkt moet worden.
Belangrijk: bij het plannen van de werkzaamheden houden we rekening met de bezetting van de hal. We hebben geen 9 tot 5-mentaliteit. Hierdoor laten we alles netjes achter op het tijdstip dat het voor u het beste uitkomt. Een goed geordend en opgeruimd magazijn kan niet zonder een schone vloer!

Interesse, neem contact op

Interesse, neem contact op