Gevelonderhoud

Omdat uw gevel uw visitekaartje is.

De gevel is het eerste wat iemand ziet van uw bedrijf. Logo, bedrijfsnaam en entree profiteren optimaal van een schone gevel. Maar weers- en omgevingsinvloeden doen hun vuile werk. Goed onderhoud is dus ook hier noodzakelijk. Bij voorkeur periodiek, zodat de gevel schoon blijft en verwering wordt tegengegaan.

Wij bieden vakwerk in:

 • Ramen wassen
 • Periodiek onderhoud van de gevel; reinigen/conserveren van gevelbeplating en gevelbekleding, alsook het reinigen/conserveren van kozijnen
 • Gevelrenovatie

Eén bezoekje van ons is voldoende om u een passend advies en verrassend financieel voorstel te kunnen doen. Goed om te weten dat we altijd werken volgens de nieuwste veiligheidsnormen.

En bij alles gaan we voor kwaliteit. Zo wassen we de ramen handmatig en worden ook de kozijnen afgesponsd. En als het even kan nemen we uw logo ook nog mee, zodat alles er weer fris en presentabel uit ziet.

Glasbewassing

Dé glazenwasser uit Brabant

Schone ramen geven uw bedrijfspand een professionele uitstraling. Maar het is ook fijn voor uw werknemers. Uit onderzoek blijkt namelijk dat voldoende daglicht op de werkplek zorgt voor productievere werknemers (bron: Arbo). Dus kijk op een zonnige dag eens kritisch naar de ramen, dan valt ineens op hoe prettig en belangrijk schone ramen zijn.

Traditioneel ramen wassen, het allerbeste!

Er zijn verschillende methodes om uw ramen te wassen. Onze voorkeur gaat uit naar de traditionele manier: met spons en raamtrekker. Want niet alleen het glaswerk, maar ook de kozijnen en vensterbanken worden dan meegenomen. Vuil dat vastzit, zoals vogelpoep, kunnen we op deze manier goed verwijderen. We werken op de ladder, vanaf een hoogwerker of vanuit een andere bereikbaarheidsvoorziening. Een schuine gevel, een gevel die grenst aan water of een gevel op grote hoogte, het is voor ons geen probleem.
Glasbewassing met gedemineraliseerd water – ofwel osmosewater – is ook een prima methode. Met een telescopische steel van maximaal 12 meter wordt het glas geborsteld en goed gespoeld. Doordat alle zouten uit dit water zijn gehaald drogen de ramen streeploos op.

De glazenwasser stopt niet bij het gevelglas

Niet alleen het gevelglas, maar ook ramen die zich ín het gebouw bevinden, kunnen worden meegenomen. Denk aan ramen in wanden en deuren. Maar ook lichtkoepels, lichtstraten en al het andere glas dat u gereinigd wilt hebben. We maken graag een planning voor de periodieke glasbewassing van uw hele bedrijfspand, zodat alle ramen netjes schoon blijven.

Interesse, neem contact op

Gevelreiniging

De gevel is het visitekaartje van uw bedrijf, die moet er netjes uit zien. Of het nu gaat om gladde beplating, damwandbeplating of metselwerk. Weersinvloeden (zure regen), afvalstoffen van industrie in de omgeving en uitlaatgassen, dat zijn de boosdoeners. Agressieve bacteriën zorgen voor een doffe waas of zelfs groene of zwarte aanslag. Goed gevelonderhoud toont mooi, maar zal uiteindelijk ook kosten besparen (schilderwerk blijft langer mooi!).

Methodes om de gevel te reinigen

 • Reinigen met stoom
  Reinigen met stoom, ofwel stoomcleanen, is een methode waarbij wij 100 graden hete stoom onder druk gebruiken om uw gevel schoon te maken.
 • Damwand U-profiel reinigen
  Het oppervlak wordt met een handmatige borstelmethode en met chemicaliën gereinigd, waarna het wordt nagespoeld.
 • Damwand glad reinigen
  Het oppervlak wordt met een borstel aan een lange steel gereinigd, met osmosewater en chemicaliën.

Gevel conserveren

Na het reinigen van de gevel kunnen we deze ook conserveren. Dat houdt in dat er een beschermlaag wordt aangebracht waar nieuwe vervuiling niet aan kan hechten. Bijkomend voordeel hiervan is dat de kleur mooi blijft.

Gevel impregneren

De poriën van gevelstenen kunnen open gaan staan wanneer ze nat worden (door regen of reiniging). Zo’n open gevel zal sneller vuil aantrekken en dat kan de bedoeling niet zijn. Impregneren is de oplossing. Onder lage druk wordt een impregneermiddel aangebracht waardoor er een beschermlaag wordt gevormd die de gevel water- en vuilafstotend maakt. Nieuwe aanslag krijgt hierdoor aanzienlijk minder kans. Na het reinigen van uw gevel zorgen wij ervoor dat ook uw ramen en kozijnen netjes schoongemaakt worden.

Graffiti verwijderen

Voor de makers mag het kunst zijn, u denkt: nee hè. Oftewel: u wilt niet dat uw bedrijfspand deze ‘straatuitstraling’ heeft. Graffiti is een regelmatig terugkerende ergernis die we snel kunnen weghalen voor u. Zonder blijvende sporen. Een telefoontje of mail is genoeg.

Interesse, neem contact op

Kozijnonderhoud

Het lijkt maar een onderdeel, maar juist kozijnonderhoud loont. Of ze nu van hout, aluminium of kunststof zijn, vuil is de grootste vijand. Bij een periodieke schoonmaak zien ze er niet alleen altijd mooi uit, maar gaan de kozijnen vele jaren langer mee!

Schoonmaak van kunststof, aluminium en houten kozijnen

 • Kunststof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen worden vaak verkocht als een onderhoudsvrij product. Helaas heeft het weer toch invloed op deze materialen. Laat je het vuil te lang zitten dan bestaat de mogelijkheid dat de vervuiling ingeëtst raakt waardoor het niet of moeilijk te verwijderen is. Door kunststof na het reinigen ook te conserveren (een beschermlaag aan te brengen tegen nieuwe vervuiling) houdt u uw kozijn in goede conditie en vooral de uitstraling gaat er op vooruit.

 • Aluminium kozijnen schoonmaken

Aluminium kozijnen zijn, net zoals die van kunststof, onderhoudsarm maar niet onderhoudsvrij. Ondanks de hoge mate van duurzaamheid van dit product moet er toch onderhoud gepleegd worden. Een aluminium kozijn is weliswaar niet elektrostatisch en trekt daarom nauwelijks vuil en stof aan, maar weersinvloeden laten wel hun sporen na. Schoonmaak en ander onderhoud zijn dus van belang om aluminium kozijnen de juiste uitstraling te laten behouden.

 • Houten kozijnen schoonmaken

Schoonmaken zorgt voor het behoud van uw schilderwerk, omdat vuil dan minder kans heeft om aan het hout te hechten en de verf aan te tasten. Houtwerk schoonmaken geeft een frisse uitstraling aan uw pand. Bij deze schoonmaak gebruiken wij een zachte borstel, neutrale zeep en water met lage druk.

Regelmatig uw kozijnen schoonmaken biedt een aantal voordelen

Periodiek onderhoud is belangrijk voor de kozijnen in uw bedrijfspand. Behalve dat de uitstraling hierdoor beter wordt, brengt goed onderhoud nog een aantal voordelen met zich mee:
uw kosten aan ander onderhoud gaan omlaag. Het schilderwerk zal bijvoorbeeld langer meegaan waardoor de schilder wat langer op zich kan laten wachten. Door kozijnen goed schoon te houden zal de levensduur ervan langer zijn waardoor hoge kosten van vervanging bespaard blijven.

Wist u dat kozijnleveranciers vaak alleen garantie geven op goed onderhouden kozijnen?

Langdurig kozijnonderhoud

Om uw kozijnen goed te onderhouden kunnen wij deze ook conserveren net zoals bij gevelonderhoud. Zo wordt voorkomen dat de verflaag “verkrijt” en de kleur bleek wordt.
Om alles netjes achter te laten, wassen we ook meteen de ramen en ziet alles er weer keurig uit.

Interesse, neem contact op

Dakreiniging

De populairste dakbedekking van Nederland is de dakpan. In allerlei kleuren, soorten en maten bepalen ze voor een groot deel de uitstraling van uw bedrijfspand of woning.
Door weersinvloeden en uitstoot van gassen in de omgeving kunnen de pannen erg vervuild raken. Denk aan groene of zwarte aanslag, mosvorming of algen op het dak.
Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de dakpannen schoon en op kleur blijven. Bovendien blijven ze hierdoor sterk doordat ze niet poreus worden.

Dakpannen reinigen

Met heet water en gepaste druk wordt het vuil verwijderd.

Dakpannen impregneren

Na het reinigen met druk gaan de poriën openstaan waardoor nieuw vuil makkelijker kan hechten. Door direct na het reinigen de dakpannen te behandelen met een kleurloos impregneermiddel leggen we een beschermlaag over de dakpan. Hierdoor wordt deze vuil- en waterafstotend en de kleur krijgt weer glans. Het vocht dat door het reinigen in de dakpannen is getrokken kan nog wel goed verdampen, maar nieuw vocht wordt door de impregnering buiten gehouden.

Dakpannen coaten

Dit wordt steeds populairder in Nederland. Doordat u een andere kleur kunt kiezen dan de originele dakpannen kan uw pand een compleet nieuwe uitstraling krijgen. Daarnaast is het meteen een goede beschermlaag tegen vervuiling. Uiteraard kunnen we deze werkzaamheden combineren met onderhoud aan de gevel of kozijnen.

Interesse, neem contact op

Interesse, neem contact op